Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  Сложувалки со дршки

  Овие сложувалки со дршки се изработени со многу внимание и љубов кон децата. Тие го поттикнуваат развојот на многу вештини:

  Дршката на секое парче од сложувалката го поттикнува развојот на рефлексот за фаќање и фината моторика. Тоа е важна основа за правилното држење на молив и други средства за пишување во предучилишната возраст.

  Детето стекнува знаења за различни области на светот околу себе: бои, форми, бројки, букви, домашни и диви животни, транспортни средства.

  Барањето и поставувањето на конкретната форма на правилното место, го учи детето како да наоѓа решенија и да решава проблеми.

  Неопходноста од истовремено дејство на очите и на рацете ја усовршува координацијата помеѓу нив и ја подобрува концентрацијата на детето.

  Види како Табела Листа
  Подреди по
  Приказ по страна
  Слика на Домашни животни - Сложувалка со дршки
  Слика на Кој каде припаѓа - Сложувалка со дршки
  Слика на Младенчиња на африкански животни - Сложувалка со дршки
  Слика на Младенчиња на диви животни - Сложувалка со дршки
  Слика на Подводен свет - Сложувалка со дршки
  Слика на Превозни средства - Сложувалка со дршки
  Слика на Сафари - Сложувалка со дршки
  Слика на Фарма - Сложувалка со дршки
  Слика на Фарма 2 - Сложувалка со дршки
  Слика на Шумски животни - Сложувалка со дршки
  Слика на Сложувалка со дршки ДОМАШНИ ЖИВОТНИ - Goki

  Сложувалка со дршки ДОМАШНИ ЖИВОТНИ - Goki

  За возраст од 1 година и понатаму │ Помага во развојот на видот ● Моторичките вештини и координацијата ● Љубопитноста и фантазијата ● Учењето на нови зборови
  ден 590,00