Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  Креативна игра со картички - Бајки

  Бренд: Headu
  Играј и раскажувај!
  Шифра: 8059591425367
  Достапност: На залиха
  ден 550,00
  ден 495,00
  i h
  Датум на испорака: 1-3 работни дена

  Оваа игра содржи картички со илустрации од 4 познати приказни: Снежана, Палечка, Малата сирена и Пинокио.

  Кога ќе им ги читате приказните на децата, подигнете ја и покажете им ја картичката којашто се однесува на соодветното место од приказната. Доколку децата се поголеми, може да се обидат со помош на картичките да ја прераскажат приказната којашто тукушто ја слушнале.

   

  Други начини на играње:

  СОРТИРАЊЕ НА КАРТИЧКИТЕ СПОРЕД ПРИКАЗНА

  Гледајќи ги илустрациите на картичките, децата може да ги групираат според тоа на која бајка се однесуваат.

  КОМПЛЕТИРАЊЕ НА ПРИКАЗНАТА

  Секој играч најпрвин добива картичка од една приказна. Потоа играчите наизменично влечат картички од купчето и доколку извлечената картичка соодветствува со нивната приказна, ја задржуваат. Првиот играч којшто ќе ја реконструира неговата приказна од пет картички - победува.

  МЕМО ИГРА

  Најпрвин картичките се ставаат на масата свртени со илустрациите нагоре. Откако играчите ќе се обидат да ги запомнат нивните позиции, картичките се свртуваат со лицето надолу. Потоа наизменично отвораат по една картичка. Доколку отворената соодветствува на нивната приказна - ја задржуваат, а доколку не - ја враќаат назад на масата. Победува играчот што прв ќе ги комплетира картичите од неговата приказна.

  МЕШАЊЕ НА ПРИКАЗНИТЕ

  Може да ги охрабрувате децата со мешање на приказните да создадат нова приказна. 

   

  Играта содржи 20 илустрирани картички и 1 картичка со упатства.

  Спецификации на производот
  Возраст 2-5
  Материјал Картон / Cardboard
  Димензии на кутијата 9,6 x 18,8 x 4,7 cm
  Едукативни придобивки Учење на класичните приказни; Правење сопствени приказни; Ги поттикнува имагинацијата и креативноста / Learn classic fairytales; Make up stories; Boost imagination and creativity
  0.0 0
  Напишете сопствен осврт Close
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Оваа игра содржи картички со илустрации од 4 познати приказни: Снежана, Палечка, Малата сирена и Пинокио.

  Кога ќе им ги читате приказните на децата, подигнете ја и покажете им ја картичката којашто се однесува на соодветното место од приказната. Доколку децата се поголеми, може да се обидат со помош на картичките да ја прераскажат приказната којашто тукушто ја слушнале.

   

  Други начини на играње:

  СОРТИРАЊЕ НА КАРТИЧКИТЕ СПОРЕД ПРИКАЗНА

  Гледајќи ги илустрациите на картичките, децата може да ги групираат според тоа на која бајка се однесуваат.

  КОМПЛЕТИРАЊЕ НА ПРИКАЗНАТА

  Секој играч најпрвин добива картичка од една приказна. Потоа играчите наизменично влечат картички од купчето и доколку извлечената картичка соодветствува со нивната приказна, ја задржуваат. Првиот играч којшто ќе ја реконструира неговата приказна од пет картички - победува.

  МЕМО ИГРА

  Најпрвин картичките се ставаат на масата свртени со илустрациите нагоре. Откако играчите ќе се обидат да ги запомнат нивните позиции, картичките се свртуваат со лицето надолу. Потоа наизменично отвораат по една картичка. Доколку отворената соодветствува на нивната приказна - ја задржуваат, а доколку не - ја враќаат назад на масата. Победува играчот што прв ќе ги комплетира картичите од неговата приказна.

  МЕШАЊЕ НА ПРИКАЗНИТЕ

  Може да ги охрабрувате децата со мешање на приказните да создадат нова приказна. 

   

  Играта содржи 20 илустрирани картички и 1 картичка со упатства.

  Спецификации на производот
  Возраст 2-5
  Материјал Картон / Cardboard
  Димензии на кутијата 9,6 x 18,8 x 4,7 cm
  Едукативни придобивки Учење на класичните приказни; Правење сопствени приказни; Ги поттикнува имагинацијата и креативноста / Learn classic fairytales; Make up stories; Boost imagination and creativity