Search
English
All Categories
  Menu Close

  Едукативен комплет STIX (60 елементи) - OPPI

  Manufacturer: OPPI
  За возраст од 3 години и понатаму │ Ги ослободува фантазијата и креативноста ● Помага во развојот вниманието и концентрацијата, моторичките вештини и координацијата ● Проникливоста, љубопитноста, планирањето и решавњето проблеми ● Дизајнирана е во соработка со специјалисти за образование, детски психијатри, професионални терапевти итн. ● Се прилагодува на сите возрасти!
  SKU: 3770012737559
  Availability: In stock
  ден 2.790,00
  i h
  Free shipping
  Delivery date: 1-3 Working days

  TOY AWARD WINNER 2024

  Stix е креативен едукативен комплет, специјално дизајниран со специјалисти од различни области, за да обезбеди суштински придобивки за здрав развој на децата.

  Оригиналната комбинација на дрвени и силиконски елементи, овозможува сосема нов пристап кон играњето и слободното експериментирање.

  Задачата на силиконските блокови е стабилно да ги поддржуваат дрвените елементи, не само хоризонтално - поврзувањето на цевките со полутопките овозможува создавање необични структури.

  Комплетот овозможува неограничена забава, така што малите уметници можат да создаваат свои повеќестепени, оригинални и уникатни конструкции - згради, мостови, кули, возила, ликови, животни и други форми што ќе им ги предложи нивната фантазија!

  Различните комплети Stix и Piks, покрај тоа што нудат многу опции за креативна и ангажирана игра, се и одлична терапевтска алатка што го поддржува развојот. Корисни се при работа со деца со развојни нарушувања, вклучувајќи проблеми со вниманието и концентрацијата (ADHD).

  Стикс е еколошки - дрвото потекнува од еколошки управувани шуми (FSC), а цилиндрите и полутопките се направени од нетоксичен силикон. Оваа е игра наменета за СИТЕ деца: таа е инклузивна и родово неутрална.

  Содржина на комплетот:

   ● 10 големи дрвени плочки

   ● 10 мали дрвени плочки

   ● 20 полутопки

   ● 10 мали цилиндри

    10 големи цилиндри

   ● 1 брошура со идеи

  0.0 0
  Write your own review Close
  • Only registered users can write reviews
  *
  *
  • Bad
  • Excellent
  *
  *
  *