Пребарување
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  Мемо игра со релјефни површини

  Брендови: Goki , Gollnest&Kiesel
  Шифра: 4013594568951
  Достапност: На залиха
  ден 1.460,00
  ден 1.314,00
  i h
  Датум на испорака: 1-3 работни дена

  Играта почнува со префрлањето на сите дрвени цилиндри од даската за играње и нивно разместување на масата. Тие треба да се постават со лицето надолу, така што учесниците нема да можат да ја гледаат обоената површина.

  Првиот играч ја поставува даската за играње пред себе и со затворени, или преврзани очи, зема едно цилиндарче и внимателно го опипува, за да го запомни релјефот на површината.

  Потоа го остава цилиндарчето на масата и се обидува, исто така со допир, да го најде местото на даската коешто има иста таква површина. Во текот на целото тоа време, очите треба да му бидат затворени, или преврзани. Кога ќе го пронајде соодветното место, го става цилиндарот врз него.

  Сега е време да ги отвори очите. Дали површините се исти? Ако се - го задржува цилиндарот. Ако не се, го враќа на масата и повторно се разместуваат.

  Сега на ред доаѓа следниот играч.

  Играта продолжува сè додека играчите не ги познаат сите цилиндри.

  Победник е тој што ќе собере најмногу.

  Спецификации на производот
  Димензии 29 x 13 x 3.5 cm
  Материјал Дрво/Wood
  Возраст 3+
  0.0 0
  Напишете сопствен осврт Close
  • Само регистрирани корисници можат да пишуваат коментари
  *
  *
  • Лош
  • Одлично
  *
  *
  *

  Играта почнува со префрлањето на сите дрвени цилиндри од даската за играње и нивно разместување на масата. Тие треба да се постават со лицето надолу, така што учесниците нема да можат да ја гледаат обоената површина.

  Првиот играч ја поставува даската за играње пред себе и со затворени, или преврзани очи, зема едно цилиндарче и внимателно го опипува, за да го запомни релјефот на површината.

  Потоа го остава цилиндарчето на масата и се обидува, исто така со допир, да го најде местото на даската коешто има иста таква површина. Во текот на целото тоа време, очите треба да му бидат затворени, или преврзани. Кога ќе го пронајде соодветното место, го става цилиндарот врз него.

  Сега е време да ги отвори очите. Дали површините се исти? Ако се - го задржува цилиндарот. Ако не се, го враќа на масата и повторно се разместуваат.

  Сега на ред доаѓа следниот играч.

  Играта продолжува сè додека играчите не ги познаат сите цилиндри.

  Победник е тој што ќе собере најмногу.

  Спецификации на производот
  Димензии 29 x 13 x 3.5 cm
  Материјал Дрво/Wood
  Возраст 3+